Tevékenység

Befogadlak

Az alapítvány elsődleges színtere a “Befogad-lak” közösségi ház, amely nyitva áll mindenki előtt keddtől péntekig, délután 5 óráig.

KISEBBEKNEK

Délutánonként megtelik gyerekekkel a ház, ahol a munkatársak segítik őket a tanulásban, a házi feladatok elkészítésében, majd pedig lehetőségük van együtt játszani, kézműveskedni. 

Legfontosabb irányelvünk:

“Tanulva játszunk, játszva tanuluk!”

Hiszen a gyermek a legtöbb tapasztalatát a játéktevékenység során szerzi meg. A játék- és élménypedagógia eszköztára lehetőséget teremt számunkra, hogy a gyermek sikerélményt elérve, önállóan, párban vagy akár csoportban, de minden esetben játszva tanuljon, fejlődjön. Kézműveskedésen, különböző kompetenciákat fejlesztő játékokon, a táncon keresztül, vagy éppen számítógépes feladatokat végezve.

1-3. osztályosok számára osztályonként 5-10 fős tanulócsoportokat szervezünk, akikkel a házi feladat megírása mellett különböző csoportos játékokkal is igyekszünk elsajátítani az iskolában tanultakat.

NAGYOBBAKNAK

A nagyobbaknak a tornaterem nyújt lehetőséget sportolni, focizni, edzeni.

De amit talán a legjobban szeretnek fiataljaink, azok a kötetlenebb programok, kirándulások, táborok.

PROGRAMOK

NYÁRI TÁBOROK

FOCIS TÁBOROK

EVANGELIZÁCIÓS HÉTVÉGÉK

Továbbtanulás

 

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok is minél nagyobb számban tanuljanak tovább az általános iskola befejezése után.

Segítünk nekik a tanulásban is, de ösztöndíjakkal is próbáljuk őket ösztönözni, hogy szakmát, érettségit szerezzenek.

Lehetőségek iskolája program

Olyan tanulni vágyó felnőtteknek is szeretnénk lehetőséget biztosítani, akik nem fejezték még be az általános iskolát, hogy hiányzó osztályfokozataikat megszerezhessék.

Szerencsére az érettségi megszerzésére is mindig akad olyan vállalkozó szellemű felnőtt, akinek szívesen segítenek tanáraink a felkészülésben, hogy sikeres vizsgát tehessenek.

Share This