Templomlátogatás az elsősökkel

2021 jan 15

Új év, új lendület!

Az alábbiakban Bús Anikó beszámolóját olvashatják, aki délutánonként segíti a tanulásban a hozzánk járó gyerekeket. Ő szervezte meg a látogatást Bárdos Krisztián plébános atyával az arlói templomban.

“Az elsősökkel már advent kezdete óta a templomról tanultunk, beszélgettünk Isten házáról, a benne található berendezésről. Majd karácsony közeledtével arra az elhatározásra jutottunk, hogy nagyon jó lenne megismerni az arlói templomot. Így hát megkértük Krisztián atyát, hogy mutassa meg nekünk az arlói templom szépségeit.

.

A várva várt napon nagy volt a sürgés-forgás: először is átismételtük, mit is tanultunk a templomról, aztán arról tanultunk, hogy kell a templomban viselkedni. Keresztet vetni már a tanév elején megtanultunk, sőt, azt is tudtuk, hogy a templomban csendben kell lenni, mert a csendben valami sokkal fantasztikusabbat tapasztalhatunk meg. Mielőtt elindultunk volna a templomba, ajándékot készítettünk Krisztián atyának: egy nagyon szép rajzot a templomról.

.

Krisztián atya nagyon nagy szeretettel várt minket a templomajtóban, és a templom összes zegét-zugát megmutatta nekünk: a szentélytől kezdve egészen a kórusig, ahol Teréz nővér megmutatta nekünk, milyen szépen szól az orgona, mesélt nekünk a szentmiséről és Istenről, akinek a házában járhattunk. Különleges élményben lehetett részünk, hiszen a templom még karácsonyi pompájában állt: megcsodálhattuk a karácsonyfát, sőt a betlehemet is, ahol mindenkit nagyon ügyesen meg tudtunk nevezni.

.

A templomnézés után nagyon jól esett a sekrestyében megpihenni, ahol Krisztán atya csokival kedveskedett nekünk, és felajánlotta, hogy látogassuk meg Isten házát máskor is. Nagy örömmel teszünk eleget a kérésének, mert nagyon jól éreztük magunkat, és szeretnénk még több időt Isten házában tölteni.”

Share This